Business Intelligence for Everyone

Την τελευταία δεκαετία, οι επιχειρήσεις επενδύουν συστηματικά στην ενοποίηση και οργάνωση των διαδικασιών τους, κυρίως μέσα από συστήματα ERP, CRM κ.λ.π. Σήμερα η προτεραιότητά τους εστιάζεται στην βελτίωση της απόδοσης των διαδικασιών, μέσα από την αξιοποίηση στοιχείων που συσσωρεύονται καθημερινά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα στοιχεία είναι «εγκλωβισμένα» σε διάφορα συστήματα, κρύβουν δεκάδες μυστικά και σε κάθε αναφορά εμφανίζονται στατικά χωρίς να βοηθούν στην λήψη κρίσιμων επιχειρηματικών αποφάσεων.

Η σουίτα προγραμμάτων Business Analysis της QlikView επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μετράνε και να παρακολουθούν την απόδοση των διαδικασιών τους, μέσα από ένα εξελιγμένο και ταυτόχρονο απλό Click & View User Interface.  

..σημαίνει ότι οι εφαρμογές QlikView είναι έτοιμες στο 1/4 του χρόνου σε σχέση με όποια άλλη προσέγγιση. Σε λίγες μόνον ημέρες, από το στάδιο της δημιουργίας του script για το φόρτωμα των στοιχείων, την δημιουργία των reports μέχρι και την εγκατάσταση σε κάθε θέση εργασίας στην επιχείρηση. 

..σημαίνει ότι το συνολικό κόστος για την επιχείρηση είναι το 1/2 του κόστους σε σχέση με όποια άλλη προσέγγιση. Η αρχική επένδυση μπορεί να είναι ελάχιστη και η εταιρία σταδιακά να αναπτύξει εφαρμογές για το σύνολο της οργάνωσής της.  

..σημαίνει ότι η προστιθέμενη αξία στην επιχείρηση από την χρήση των εφαρμογών  QlikView είναι 2πλάσια από όποια άλλη προσέγγιση. Σε λίγες μόνον ημέρες, η πληροφορία είναι διαθέσιμη για την λήψη καθημερινών κρίσιμων επιχειρηματικών αποφάσεων.  

Το QlikView απλοποιεί κάθε ανάλυση σε κάθε οργανισμό, επιτρέποντας την διαχείριση στοιχείων από κάθε τύπο και μέγεθος βάσης δεδομένων.
Για κάθε επιχείρηση και οργανισμό και κάθε επίπεδο χρηστών με στόχο την αξιόπιστη πληροφορία, όπου και όταν χρειάζεται.

Ενιαία αρχιτεκτονική για ανάλυση, εφαρμογές και reporting
Το QlikView προσφέρει μία ενιαία αρχιτεκτονική για όλες τις ανάγκες για ανάλυση στοιχείων. Με επιλογή των δικαιωμάτων χρηστών, κάποιοι χρήστες μπορούν να έχουν την ανάλυση όπως την θέλουν, την στιγμή που την θέλουν, απομακρυσμένοι χρήστες να έχουν reports, η διοίκηση να παρακολουθεί τους κρίσιμους δείκτες και στελέχη να χρησιμοποιούν έτοιμες εφαρμογές Business Intelligence & Analysis.

Κανένας περιορισμός στα δεδομένα για ανάλυση
Το QlikView διαχειρίζεται στοιχεία που προέρχονται από κάθε πηγή δεδομένων, από βάσεις δεδομένων ή   αρχεία σε μορφή ASCII, Excel και XML. Το QlikView δεν απαιτεί από την επιχείρηση να προσαρμοσθεί, αντίθετα προσαρμόζεται άμεσα στο περιβάλλον κάθε οργανισμού. Μέσα από ένα wizard driven ETL script, τα στοιχεία «φορτώνονται», απλοποιούνται και αποθηκεύονται . Ανεξάρτητα αν τα στοιχεία βρίσκονται σε βάσεις δεδομένων ή σε λειτουργικά συστήματα, είναι πάντα διαθέσιμα για τις εφαρμογές QlikView.

Γρήγορη Ανάπτυξη – Απόσβεση της Επένδυσης
Χιλιάδες πελάτες αναπτύσσουν εφαρμογές QlikView μέσα σε λίγες μόνον ημέρες, ενώ πρότυπες εφαρμογές μπορούν να είναι έτοιμες σε λίγες ώρες. Υποστηρίζοντας απεριόριστο αριθμό διαστάσεων, οι βελτιώσεις και οι προσθήκες σε υπάρχουσες εφαρμογές αποτελούν πια απλή – καθημερινή εργασία. Αποτέλεσμα η γρήγορη και ουσιαστική απόσβεση της επένδυσης.

Business Intelligence for EveryoneBusiness Intelligence for EveryoneBusiness Intelligence for Everyone

Εύκολη σύνδεση χρηστών 
Business Intelligence σημαίνει πληροφορία σε κάθε επίπεδο χρηστών μέσα στην επιχείρηση. Ο QlikView Server επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές business analysis σε οποιοδήποτε  περιβάλλον και αν εργάζονται. Εσωτερικό δίκτυο, Intranet ή μέσω του Web. Οι χρήστες συνδέονται με τις εφαρμογές στον QlikView Server χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε επίπεδο χρηστών QlikView με τύπο εγκατάστασης zero-footprint DHTML client, ActiveX plug-in client, Windows client, ή Java client.

Γρήγορη, σταδιακή και περιοδική ανανέωση των στοιχείων 
Ο QlikView Server αντλεί στοιχεία από οποιαδήποτε και πολλές ταυτόχρονα πηγές δεδομένων, ταχύτατα και απλά. Η σταδιακή και περιοδική άντληση των στοιχείων βασίζεται στα αρχεία τύπου QlikView Data (QVD). Η άντληση στοιχείων από αρχεία τύπου QVD είναι 10 έως 100 φορές ταχύτερη από την άντληση στοιχείων από οποιαδήποτε άλλης μορφής database. Αποθηκεύοντας μεγάλο όγκο ιστορικών στοιχείων ή στοιχείων που δεν θα μεταβληθούν σε μορφή QVD, οι εφαρμογές μπορούν να ενημερώνονται με τα τρέχοντα δεδομένα στον ελάχιστο χρόνο. Μέσα από αυτή την αρχιτεκτονική, ο QlikView Server ελαχιστοποιεί την διαδικασία άντλησης δεδομένων και την ανάγκη δημιουργίας ενδιάμεσων βάσεων δεδομένων (data warehouses).

Ασφάλεια και δικαιώματα πρόσβασης 
Μέσα από ένα σύστημα καθορισμού των δικαιωμάτων πρόσβασης, με τον QlikView Server εξασφαλίζεται η ασφάλεια της πληροφορίας. Η κεντρική διαχείριση των δικαιωμάτων πρόσβασης των χρηστών, επιτρέπει στο διαχειριστή του συστήματος να συντηρεί και να μεταβάλλει τα δικαιώματα πρόσβασης, ενώ ταυτόχρονα ο QlikView Server βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με το Microsoft Active Directory εκμεταλλευόμενος πλήρως την ασφάλεια και τα επίπεδα πρόσβασης που κεντρικά έχουν τεθεί στον οργανισμό. Με τον QlikView Server εξασφαλίζεται ότι η σωστή ανάλυση θα είναι πάντα διαθέσιμη στον σωστό χρήστη.

Συγχρονισμός στην ανάλυση 
Ο QlikView Server φροντίζει ώστε όλοι οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στα τελευταία δεδομένα και στην ανάλυσή τους, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται. Ανεξάρτητα από την επιλογή του client - zero-footprint DHTML client, ActiveX plug-in client, Windows client ή Java – προσφέρει πρόσβαση πάντα στην τελευταία ενημερωμένη έκδοση κάθε εφαρμογής QlikView. 

Έλεγχος της ασφάλειας της πληροφορίας 
Ο QlikView Publisher εξασφαλίζει ότι οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση μόνον στα στοιχεία που τους αφορούν. Ο διαχειριστής του συστήματος θέτει τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία ο QlikView Publisher θα διατηρήσει σε κάθε εφαρμογή τα στοιχεία που αφορούν κάθε χρήστη και στη συνέχεια θα παραδώσει την εφαρμογή έτοιμη για επεξεργασία στον συγκεκριμένο χρήστη.

Ενιαίο σημείο αναφοράς και πρόσβασης 
Οι χρήστες έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές QlikView μέσω του QlikView Access Point web portal. Μέσω αυτού οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες είτε για online analysis μέσω του QlikView Analyzer είτε για offline analysis. Το QlikView Access Point υποστηρίζει την παρουσίαση και οργάνωση των εφαρμογών QlikView σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτει ο διαχειριστής του συστήματος, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν μια ασφαλή τοποθεσία στο δίκτυο τους, όπου οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές business analysis, ειδικά προσαρμοσμένες για κάθε έναν χωριστά.